Udflugter fra Hamburg

Hvis du er i Hamburg og gerne vil opleve nogle af de nærliggende byer og seværdigheder kan du her se ideer og forslag

Lübeck

Lübeck er i dag en pulserende kultur- og handelsby med en rig historie og mange tilbud til gæsterne. Lübeck er også berømt ude i verden for sin middelalderlige charme, marcipanen og vartegnet Holstentor.

Byen kan besøges på en dag, til julemarked, på endagsture hen over året eller på gennemrejse. Lübeck er dog også perfekt til et besøg over en lang weekend, hvor man kan dykke ned i byens historie, de mange gode restauranter, de udsøgte indkøbsmuligheder, de hyggelige cafeer eller gåturene på kryds og tværs af den gamle middelalderby.

Byen er afslappet og rolig, bygget harmonisk som en overskuelig ø, nem at finde rundt i, trods de mange rundede gader og de knap 90 baggårde. Byens særlige charme gør den til en enestående helstøbt oplevelse.

Turist-Informationen, HolstentorPlatz 1, til højre for Holstentor på vej mod bymidten. Åbent dagligt 8-22. www.luebeck-tourismus.de

Seværdigheder Lübeck:

Buddenbrookhuset Fascinerende litteraturhus, der skildrer Lübeck-forfatteren Thomas Mann i 1929 fik Nobels Litteraturpris. Her skiltes også på svensk og engelsk.

Heiligen-Geist-Hospital fungerede fra middelalderen frem til 1970’erne som hospital. Det kan i dag besøges som museum. Har charmerende julemarked.

Kulturforum Burgkloster var først kloster, så fattighus, retsbygning, fængsel og nazi-hovedkvarter. I dag findes både permanente og skiftende udstillinger.

Kunsthalle St. Annen / St. Annen-Museum Et gammelt kloster med en imponerende samling af religiøse kunstværker, samt hollandske mestre og moderne værker.

Museum Behnhaus / Drägerhaus Malerier af Caspar David Friedrich, Edvard Munch, Max Beckman og Lovis Corinth samt en række dygtige lokale kunstnere.

Glückstadt

Det er en af de stolte danske byer, og en af de flotteste. Grundlagt i 1617 af Christian 4., som Lykstad.  Byen skulle være en konkurrent til Hamborg, og den skulle være en uindtagelig fæstnings- og havneby ved udmundingen af Elben. Indbyggere blev lokket til med handelsprivilegier og religionsfrihed og den var i lange perioder hovedstad i denne del af det danske rige. Først efter krigen i 1864 blev byen sammen med resten af Slesvig-Holsten en del af Preussen.

I dag fremstår den sekskantede, idyllisk beliggende by, som et flot eksempel på den storhed og iværksætterlyst som den danske renæssance-konge stod for. Her er mange intakte, flotte borgerhuse i både italiensk og hollandsk stil. Her er både prægtige og hyggelige gader og masser af arkitektur og stemning.

I Brockdorft-Palais finder man Detlefsen-museet, der skildrer byens og egnens historie. I Wasmer-Palais i Königstrasse 36 finder man en af de mest imponerende barok-dekorationer.Det er uden tvivl det mest bevaringsværdige hus i byen. Herfra regerede danskerne, og det var også her at Danmark i 1807 erklærede England krig, efter at englænderne havde skudt København i sænk. I Glückstadt fungerede det hele endnu. I Wiebeke-Kruse-Turm på Am Hafen 40, er opkaldt efter Christian IV’s elskerinde Wiebeke Kruse. Rådhuset er særligt interessant. Først bygget i hollandsk senrenæssance – det minder om Børsen i København – og blev bygget om i 1872.

Tourist Information Glückstadt Große Nübelstraße 31 – 25348 Glückstadt Tel. +49 (0) 41 24 – 93 75 85

Kulinarisk: Byen har specialiseret sig i sild – på tysk kaldet matjes. Fra juni til september får man alskens silderetter tilbudt på de lokale restauranter.

Ratskeller En af de store og traditionsrige spisesteder i byen med et stort fiskekort og regionale specialiteter. Am Markt 4 – www.ratskeller-glueckstadt.net

Restaurant Kandelaber Her får man fx om efteråret udsøgte vildænder og der er i det hele taget tænkt en del over at menuen byder på specialiteter der følger årstiderne. Am Markt 14 – www.restaurant-kandelaber.de

Schloss Gottorf 

Det berømte hertugpalads ved udkanten af byen Slesvig er en perle. Med adskillige vægtige samlinger vidner det om slottets historiske rolle som kunstnerisk og kulturelt skatkammer. www.schloss-gottorf.de

Hansa Park

Her findes en lang række af forlystelser for både de mindste og de lidt større. Meget populær hos danske familier. Ligger direkte ved havet i en 460.000 kvm. stor park. Har man først betalt entré, så koster de enkelte attraktioner ikke ekstra. Mange gode underholdningsindslag og ingen behøver at kunne tysk for at have en skæg dag. Køb eventuelt en kombibillet hos Scandlines. www.hansapark.de

Eutin

Kun en halv time fra Lübeck ligger rosenbyen Eutin. På slottet findes hver sommer en række koncerter der tiltrækker operafans fra nær og fjern. Se ”Flagermusen” i det fri! www.eutiner-festspiele.de eller drik øl fra mikrobryggeriet Brauhaus Eutin www.brauhaus-eutin.de hvor også maden er værd at rejse efter.

Travemünde

Travemünde ligger smukt ved indsejlingen til floden Trave og frister med sine 4,5 kilometer lange sandstrand. Tag tog eller bus til Strandbahnhof, (tog fra Lübeck Hbf. Eller bus 40) gå tur på standpromenaden eller nyd strandlivet i en 2-personers strandkurv.

Travemündes firemaster ”Passat” fra 1907 er et besøg værd. Badebyen har mange fiskerestauranter ned langs vandet. Der landes fisk ved kajerne. På toppen af højhushotellet Maritim findes en udsigtscafé med en fremragende udsigt. Sandskulpturfestivalen Sandworld, www.sandworld.de er et must, når man er i byen.

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here