Med tysk rejsebureau til Bodrum, Tyrkiet

Find de billigste charterrejser, last-minute og afbestillingsrejser med rejsebureau til Bodrum i Tyrkiet. Du kan søge imellem en lang række af de mest populære og største tyske rejsebureauer.

Søgemaskine

 


Oplevelser i Bodrum

Istanbul er hvor øst og vest ikke kun mødes, men også sameksisterer fredeligt. Dette sted er Istanbul, som bogstaveligt talt ligger på grænsen mellem Europa og Asien. Istanbul er en af ​​de ældste byer i verden. Dette er byen med en rig historie. I forskellige perioder var byen hovedstad i tre imperier – romersk, byzantinsk og osmannisk. Dens fortid er afbildet i talrige monumenter af historie og kultur, som er så talrige og udbredte i Istanbul.

Topkapi

Topkapi er et paladskompleks beliggende på kappen, der grænser op til Bosporus. Dette faktum garanterer, at besøgende vil blive forbløffet med en vidunderlig panoramaudsigt. Slottets indre lokaler bruges til at udstille samlinger af flere museer. Den mest interessante blandt dem er Museum of Archaeology. Ud over adskillige vidunderlige genstande udstiller museet sarkofager, keramik og andre værdifulde artefakter fra den osmanniske periode. Hovedbygningen af ​​komplekset huser også et museum, hvis samling består af krigstrofæer, gaver og hverdagsbrug. Slottets harem kan kun betrædes med en guide. Selvom indgangen til paladset er betalt, bliver du ikke skuffet. Alle bygninger i komplekset blev skabt i det XV århundrede. Der er en stor park omkring dem. I denne park er besøgende velkomne til at slentre og nyde en rolig gåtur i skyggen af ​​gamle træer.

Opførelsen af Hagia Sofia blev udført i overensstemmelse med ordre fra kejser Justinian i det VI århundrede. Denne beslutning blev truffet efter at den tidligere kirke, som engang havde stået der, blev ødelagt under et oprør. Angiveligt var Justinian den, der sagde de berømte ord under den officielle åbning af basilikaen: “Jeg overgik dig, Salomon!”. Oprindeligt var Hagia Sophia en ortodoks kirke. Men senere blev den brugt som moske. Cirka 20 år efter færdiggørelsen af ​​alle byggearbejderne blev basilikaens kuppel ødelagt i 558 på grund af forkerte beregninger af projektet. Lønnen for denne fejl var meget dyr, arkitekterne blev halshugget.

Den nuværende kuppel blev installeret i 563. Dette er et sandt stykke arkitektonisk kunst – bygningens omkreds har vinduer, så det ser ud som om kuplen står i luften. Over 900 år var Hagia Sophia hovedkatedralen i Konstantinopel (det tidligere navn på Istanbul). I 1453 blev den ortodokse basilika efter ordre fra Sultan Mehmet Erobreren omdannet til en moske. Adskillige minareter var knyttet til bygningen, og mosaikken med byzantinske helgener blev skjult under et tykt lag gips. På grund af dette har mosaikken overlevet indtil vore dage.

Ataturk var en stor tilhænger af ideen om kirke og stat adskillelse. Derfor tog han i 1935 en beslutning om at gøre Hagia Sophia til et museum. Det var her, gipsen blev fjernet. Arabiske inskriptioner dominerer i basilikaen, men du kan finde flere kristne ikoner her, inklusive mosaikken, der forestiller Sankt Johannes Chrysostomos. Den nordlige fløj af bygningen er placeringen af ​​en speciel søjle lavet af marmor og bronze. Ifølge et gammelt sagn pibler det hellige vand fra søjlen.

Den blå moske

Blå Moské, eller som den også kaldes, Sultan Ahmets moské er et islamisk svar på Hagia Sophia. Dens arkitekt, Mehmet Aga Sedefkar, ønskede at overgå storheden ved den ortodokse basilika, og mange mennesker tror, ​​han formåede at gøre det. Den blå moské blev bygget mellem 1609 og 1617, næsten 1100 år efter Hagia Sophia. Dens centrale kuppel er 33 meter i diameter og er omgivet af mindre kupler.

Den blå moské har op til 6 moskéminareter. Deres antal skulle symbolisere sultanens rigdom, men det faktum, at antallet af minareter faldt sammen med antallet af minareter i den store moske i Mekka, forargede den muslimske verden. Sultanen løste problemet ved at tilføje en syvende minaret til Den Blå Moske. Moskeens indre lokaler er dekoreret med 20.000 små fliser i blå, grønne og rødbrune farver. Fliserne blev lavet i byen Iznik. Blå fliser findes primært på fremspringene og i moskeens gårdhave. Glem ikke at være opmærksom på den smukke bønneriche, mihrab, udskåret i væggen mod Mekka.

Destinationer i Tyrkiet fra Tyskland

Se forslag til destinationer med tyske rejsebureauer

Tilbud på rejser til Ankara

Med tysk rejsebureau til Ankara, Tyrkiet Find de billigste charterrejser, last-minute og afbestillingsrejser med rejsebureau til Ankara i Tyrkiet. Du kan søge imellem en lang...

Tilbud på rejser til Istanbul

Med tysk rejsebureau til Istanbul, Tyrkiet Find de billigste charterrejser, last-minute og afbestillingsrejser med rejsebureau til Istanbul i Tyrkiet. Du kan søge imellem en lang...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here