Rick Steves Hamborg !

Hamborg er en metropol, men noget af det første du lægger mærke til er de to store søer der ligger midt i metropolen. Disse dejlige søer kaldes Aussenalster, den største af de to og Binnenalster. Det siges i øvrigt, at Hamborg har flere broer end London, Amsterdam og Venedig tilsammen. Søerne fungerer som en park, da du kan gå rundt om ​​dem sammen med de lokale, der nyder freden og roen midt i centrum af storbyen. Aussenalster er 7 kilometer i omkreds og er et godt sted for både løbere og vandrere.

Bedste seværdigheder i Hamborg

Hamburg Rathaus

En af de mest fremtrædende bygninger i Hamborg er rådhuset (Rathaus), bygget i slutningen af ​​1800 tallet, og som er hjemsted for byens parlament. Sammen med en stor del af Hamborgs centrum blev rådhuset stærkt beskadiget under anden verdenskrig, men blev restaureret til sin oprindelige skønhed efter krigen. Rådhuset er en af ​​de mest største seværdigheder i Hamborg. I bygningen med det imponerende klokketårn er der 647 værelser, du kan komme tilbyder på guidede ture på rådhuset. Rådhuset er dekoreret med i alt 20 statuer af kejsere og i entreen er der 16 sandstenssøjler med 68 portrætter af kendte personer fra Hamborg.

Elbphilharmonie

En anden fremragende bygning er Elbphilharmonie, en futuristisk kompleks struktur af glas og et prestigefyldt vartegn. Det består af to koncertsale og et hotel og åbnede officielt i 2017. Det er et af de mest akustisk avancerede musikalske spillesteder, der nogensinde er bygget. Den nye glasagtige konstruktion ligner et hejst sejl eller vandbølge og ligger på toppen af ​​en gammel lagerbygning med 1.000 buede glasvinduer. Du kan komme op på toppen af bygningen hvorfra der er en spektakulær udsigt over Hamborg.

Hamborg Michel

St. Michaels kirke er en af ​​Hamborgs fem lutherske kirker og den mest berømte. Det anses for at være en af ​​de fineste af hanseatisk protestantiske barokkirker med den karakteristiske grønne kobberkuppel, som er en del af byens skyline. Denne kirke fra det 18. århundrede har plads til mere end 2.500 mennesker. Du kan gå op til observationsdækket for en fantastisk udsigt over Hamborgs havn.

Hamborg Fischmarkt

Fischmarkt er byens legendariske fiskemarked, der blev åbnet første gang i 1703. På Fischmarkt kan du finde næsten alt i fisk, men også frugt, blomster, tøj og souvenirs. En særlig dag er søndag hvor markedet starter omkring kl. 5 og fortsætter indtil kl. 9.30, hvor “showet” er slut. Du kan købe en fiskesandwich der kan spises, mens du nyder en smuk udsigt over havnen. Fischmarkt er et populært sted der hver søndag har omkring 70.000 besøgende.

Miniatur Wunderland

Der er mange fremragende museer i HafenCity. Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbane, med brandbiler, busser, sporvogne og damptog, der kører med baggrunde som Las Vegas, de schweiziske alper, Roms Colosseum og Skandinavien. Udstillingen har mere end 1.000 tog med mere end 10.000 vogne og 260.000 små figurer. Fra lufthavnen kan du beundre fly der lander og letter. Du kan trykke på i alt 200 kontakter og styre ting som vindmøller, helikopter eller en rumfærge.

Hamburg Dungeon

Et andet museum er Hamburg Dungeon, som tilbyder en skræmmende tur gennem Hamborgs historie. Du kan opleve Hamborgs store brand i 1842, dens oversvømmelse i 1717 og historiske torturmetoder.

International Maritime Museum

International Maritime Museum er et privat museum, der ligger på 10 etager i en nedlagt lagerbygning i mursten, det er verdens største private samling af maritime genstande med modelskibe, konstruktionsplaner, uniformer og maritim kunst. Den indeholder mere end 40.000 genstande og mere end en million fotografier. Her kan du se admiral Nelsons breve, en kopi af Ernest Shackletons redningsbåd og en 3.000 år gammel kano opdaget i Hamburgs havn.

Planten un Blomen

Planten un Blomen oversat til “planter og blomster.” Dette er navnet på en park, som er et besøg værd med sine haver, damme, drivhuse og botaniske plantager. Den indeholder en rosenhave, en japansk have, et tropisk drivhus og en kaktusbygning. Der er også en fantastisk visning af springvand, der “danser” til lydspor fra jazz til klassisk musik. Det er en af ​​Europas største byparker. Hver aften om sommeren lyser søen ved Planten un Blomen op med fantastiske farver, akkompagneret af klassisk musik.

Alter Elbtunnel

Alter Elbtunnel blev betragtet som et mesterværk inden for ingeniørkunst, da den åbnede i 1911. Du kommer ned i Elbtunnel via en elevator, som fører dig under jorden ind i en 425 meter lang fascinerende tunnel dekoreret med art deco-ornamentering med vandtema samt vintageskilte, maritime motiver, og glaserede fliser.

Hamborgs spændende bydele

Reeperbahn

Næsten alle har hørt om Reeperbahn, underholdningsdistriktet i St. Pauli bydelen. Dette skyldes i høj grad Beatles, der i begyndelsen af ​​1960’erne, før de blev berømte, spillede i flere klubber i dette kvarter. For at fejre deres bidrag til Reeperbahns ry har man lavet The Beatles-Platz der ligner en vinylplade og er omgivet af fem statuer, der repræsenterer The Beatles. Der er stadig to klubber fra Beatles tiden der er åbne den dag i dag, nemlig Indra Club og Kaiserkeller. Det er også byens Red Light -distrikt (et af Europas største), men det er sikkert, alle er velkomne her. Det er også kendt for sine mange barer, restauranter og klubber. Reeperbahn-distriktet er den næstmest populære attraktion i Hamborg efter havnen.

HafenCity

HafenCity, engang et nedlagt havneområde, nu forvandlet til et udstillingsvindue for moderne arkitektur. Dette inkluderer Elbphilharmonie. Kesselhaus InfoCenter er, hvor du kan få et overblik over distriktet og herfra deltage i en gratis rundvisning i området. Det er også et populært sted for lokalbefolkningen. For at give dig en idé om størrelsen øgede den byens areal med 40 procent. HafenCity betragtes som en model for store internationale byudviklingsprojekter. Fra toppen af ​​HafenCity Viewpoint er der udsigt over området. Et display hjælper dig til at forstå byplanen. Det nærliggende historiske Speicherstadt er et UNESCO verdensarvssted. Nogle af lagrene er omdannet til lejligheder, andre er museer og attraktioner. Det er det største lagerkompleks i verden, hvor smalle brostensbelagte gader og små vandveje forbinder de 100 år gamle lagre.

Schanzenviertel 

Et interessant kvarter i Hamborg er Schanzenviertel, et charmerende kvarter, der vrimler med eklektiske butikker, gallerier, caféer, barer og spisesteder. Her kan du finde uafhængige pladebutikker og butikker, nyde hyggelige caféer, livlige pubber og barer. Området er især populært blandt unge lokale, som nyder dette alternative kvarter. Om lørdagen kan du søge efter skatte på Flohschanze loppemarkedet, der anses for at være byens bedste loppemarked, hvor hundredvis af sælgere tilbyder alt fra vintagetøj til bøger, malerier og brugte cykler.

Læs med på vores sociale medier

Lingua: HrvatskiČeštinaNederlandsEnglishEestiSuomiFrançaisDeutschMagyarItalianoLatviešuLietuvosNorsk bokmålPortuguêsRomânăSlovenčinaSlovenščinaEspañolSvenskapolskiTürkçe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here