Oplev Hamborg på en gåtur !

Hamborg ligger i det nordlige Tyskland og floden Elbe flyder lige igennem midten af ​​byen. Alster, en sø midt i byen, giver byens centrum en rummelig og afslappende stemning. Flod, strand og hav har således altid været vigtigt for befolkningen i Hamborg. Byen er et af de vigtigste økonomiske centre i Tyskland med den enorme havn, flyproducenten Airbus og mange andre store virksomheder. Byen er også et vigtigt mediecenter med mange af landets største forlag, redaktioner og tv-stationer.

Når du bevæger dig rundt i Hamborgs gader vil du formentlig lægge mærke til at de lokale taler en særlig dialekt kendt som “Plattdeutsch”. Hvis du lytter godt efter, vil du måske bemærke det. Færre og færre mennesker taler dog denne dialekt, og det er normalt ældre mennesker.

Hamborg – Porten til verden

Fra havnen kan du se skibe sejle ud på havet og havnebyen Hamborg er da også kendt som “Tor zur Welt”!

Når du spadserer gennem havnekvarteret, kan du se bølgerne og mågerne og beundre de smukke havneterminaler med deres grønne kobbertage. På Fischmarkt kan du prøve fiske og skaldyr specialiteter. I nærheden af ​​havnen ligger det berømte kvarter St. Pauli. “Kiez”, er byens red light district, og den berygtede “Reeperbahn” der altid har været legeplads for sømænd, lokale og turister. Mange klubber, barer og forlystelser tiltrækker alle slags mannesker. En vigtig del af bybilledet er den moderne Hafencity. Du kan se den storslåede „Elbphilharmonie“ på lang afstand.

Fodbold er en vigtig del af livet i Hamborg, og der er to klubber, FC St. Pauli har kultstatus, et multikulturelt image der går meget langt tilbage i tiden. Byens største fodboldklub er Hamburger Sportverein, eller blot “HSV”, har også en lang, stolt historie.

Du kan hoppe ombord på en båd og tage på en havnerundfart. Bådene passerer langs Elben og „Fleete“, små kanaler der forgrener sig fra floden. Du kan her opleve byen fra et typisk perspektiv. Hamborgs indbyggere mødes på sommerdage på Elbstrand i distriktet Övelgönne eller i “Fiction”-parken ved siden af ​​havnen. I Grindelviertel er der mange parker og haver, hvor du kan slappe af.

De bedste steder at shoppe er Mönckebergstrasse, Jungfernstieg og gaderne i nærheden af Alster. Den pulserende Sternschanze, eller “Schanze” som de lokale kalder det, er et lidt mere afslappet kvarter. Her finder du caféer, barer, restauranter, butikker og parker. Hvis du vil ud og feste og lære rigtige lokale at kende, bør du helt sikkert besøge Schanze.

Læs med på vores sociale medier

Lingua: HrvatskiČeštinaNederlandsEnglishEestiSuomiFrançaisDeutschMagyarItalianoLatviešuLietuvosNorsk bokmålPortuguêsRomânăSlovenčinaSlovenščinaEspañolSvenskapolskiTürkçeРусскийUkrainian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here