Hamburg for børn og børnefamilier.

Hvis du har børnene med til Hamborg (Hamburg) er der en række spændende aktiviteter der kan holde hele familien beskæftiget, se ideer og forslag herunder.

Børneguide

Jaaahh! En tur til udlandet behøver ikke tage så lang tid i bil. Pludselig er man i byen der er opkaldt efter hamburgeren. Her er masser af rare ting at opdage. Vil du vide hvordan mormor legede med dukker, så tag i Puppenmuseum Falkenstein der ligger i en gammel villa i bydelen Falkenstein Her har over 300 store og små dukker plads der bor i 60 dukkestuer se www.elke-droescher.de de har åbent tirs-søn 11-17.

For de vovemodige findes en åben dobbeltdækket vandflyver, Himmelschreiber, hvor man i tyve minutter kan se byen fra oven. Den flyver fra City Sporthafen lige ved U-Baumwall tir-søn 10-18

Eller hvad med en tur med en dobbeltdækkerbus rundt i byen – det tager en time og man ser en masse oppe fra øverste etage. Er det sommer, kan man endda få sol på næsen imens. Er man god til at plage/overtale så kan mor og far måske lokkes med i den store Lego-forretning i Spitalerstrasse 12. Lego er billigere i det tyske – og det kan jo også lokke voksne til.

Er du pige kan det måske være sjovere at gå i Kinderparadies på Neuer Wall 7. Der er ingen Barbies, men masser af trælegetøj, dukker, etc. samt spil, alt sammen på hele tre etager. Skal det være børnemode, så kan en tur i Petit Bateau der siden 1893 har leveret tøj til de mindste under 18 år. Den ligger på Mönckebergstrasse 8. www.petitbateau.com. En tur ud på vandet er skægt, for i Hamborgs havn sker der en masse – ta’ med en barkasse rundt i havnen – det kan man også gøre med hjuldamperen Mississippi Queen. Hvis turen skal byde på store skibe fra alverdens havne – så tag med den offentlige færge fra Landungsbrücken – det er gratis oveni – hvis man har et trafikkort. se www.hvv.de – eller find oversigten hos rederiet www.hadag.de

Noget af de sjoveste er at se på dyr i Hagenbecks Tierpark. Det er en af de største i Europa og man kan komme på besøg året rundt. Her bor 2500 dyr – fra løver, kænguruer, bjørne og lamaer til isbjørne. Især det nye orangutang-bur er flot. Det særlige er, at man kan komme til at røre ved en del af dem. Og så er der mulighed for at være med til at fodre elefanter og giraffer. Man kan ta’ sin egen mad med og en ridetur på en elefant er jo også noget af en oplevelse. På hjemmesiden www.hagenbeck.de skriver de også på dansk.

Skal turen gå ned under vandet – så gå en tur i Elb-tunnelen fra 1911. Den ligger ved Landungsbrücken, og går over til til den modsatte flodbred. Læg mærke til elevatorerne der hejser bilerne 24 meter ned og op igen. Fra den anden side kan man se den centrale del af byen.

Samme steds fra kan man ta’ turen med den åbne dobbeltdækkerbus. Der er to linier, 1 (blå) 2 (rød) som man kan hoppe af eller på hele dagen, som man lyster. Har man et Hamborg-Card, så er der to euro rabat på billetten til 11 € børn under 12 år er gratis. Kører hver time, hhv. hver halve time i weekenden og på helligdage.

Og man kan overtale forældrene til at tage lidt uden for Lübeck – på vej mod færgen ved Puttgarden eller mod den danske grænse – så tag til den store, populære forlystelsespark Hansa-Park www.hansapark.de – her kommer der hvert år masser af danske familier.

Eller er man mere dyrene i havet, så besøg akvariet Sea Life Centre www.sealife.de eller på bondegården ”karls gård” www.bauernmarkt.de .

Aktiviteter

Hamburger Dom

Det nærmeste man kommer Københavns Tivoli er dette kæmpe område af forlystelser. Det har åbent en måned ad gangen i marts-april igen i juli/august og så i måneden op til jul fra november til december. Hver fredag kl. 22.30 er der et kæmpe fyrværkeri.

Åbningstider: Man-tors: 15-23 fre +lør: 15-24 Uhr og søndag 14-23 – www.hamburger-dom.de  – U3 St. Pauli oder Feldstrasse.

Heide-Park

I Heide-Park finder man over 50 forskellige aktiviteter på en 850.000 kvm2 stort område.

Her kan man sejle med mississippi hjuldamper, få en stejl og vild tur i en loop-bane, sejle med vikingebåd og så er der også et delfin- og sælhundeshow. Ligger syd for Hamborg i retning af Hannover.

Find flere informationer på www.heidepark.de – har åbent fra 19. marts til 30. oktober.

Kunsthalle

Byens store museum har kunstpædagoger ansat der hver lørdag kl.14-17 laver kunst med børn mellem 4-12 år. Samtidig er der entre på 11€ for en hel familie. Og så er der temaer der skifter hver måned. Her er også en af Europas flotteste kunstsamlinger.

Hamburg-Hauptbahnhof, Glockengiesserwall, Tirs-søn 11-18 – tors. 10-21

www.hamburger-kunsthalle.de – U & S- Hauptbahnhof.

Miniatur Wunderland

På verdens største modeljern futter der 1000 tog af sted! Her er bjerglandskaber fra alperne, tog i Wild-west-landskaber og togene buldrer af sted, nat og dag og med intens og høj fart. Det skal man prøve – det er helt fantastisk. Vil I undgå køer, så kom om formiddagen eller sent lør/søn.

Kultur & Gewerbespeicher, Kehrwieder 2, Block D, 20457 Hamburg, Dagligt 9.30-18, tirs til 2, lør/søn/helligdag 8.45-20 www.miniatur-wunderland.de U-Baumwall.  

Cap San Diego & Rickmer Rickmers

Så kan landkrabberne også være med; i havnen ligger Den tremastede bark, Rickmer Rickmers blev bygget i 1896, som et af de sidste store fragtskibe der sejlede te hjem fra Østen. Smukt restaureret og med ægte galionsfigur med matroskasket. Eller se fragtskibet Cap San Diego fra 1962.

Landungsbrücken, kajplads 1A – www.rickmer-rickmers.de & www.capsandiego.de

Dagligt 10-17 U-Baumwall

Læs med på vores sociale medier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here