Kap Verde

Find billigste rejser fra Hamborg til Kap Verde

Turistinformation, rejser til Kap Verde


Hvorfor skal du opleve Kap Verde ?

Fakta om Kap Verde

Kap Verde-øerne ligger ud for Afrikas vestkyst i det nordlige Atlanterhav. Sammen med De Kanariske Øer, Azorerne og Madeira hører Kap Verde til Macaronesia regionen. Kap Verdes øerne består af 12 øer, hvor 9 er beboede og i alt er øerne over 4.000 kvadratkilometer og Santiago er den største ø. Klimaet på de vulkanske øer er subtropisk og beliggenheden i Atlanterhavet betyder at der næsten er 100 % garanti for godt vejr året rundt.

Det bedste ved Kap Verde er at hver ø er unik og anderledes og i nationen kan du finde det hele, kilometervis af hvide sandstrande, historiske byer, uspoleret natur, hvaler og skildpadder, god mad og en fantastisk venlig atmosfære.

De nordligste øer er Sal, Boavista, Sao Nicolau, Sao Vicente, Santo Antao, Santa Luzia, Branco og Raso. De tre sidstnævnte øer er ubeboede. På øerne Santo Antao og Sao Nicolau kan du se en spektakulær udsigt over bjerge og tropiske dale. Sao Vicente er kendt for den store havn og det berømte karneval. Mod nordøst ligger Sal og Boavista er de mest populære øer blandt turister, de to øer har smukke hvide strande og et azurblåt hav.

Mod syd ligger øerne Santiago, Fogo, Brava og Maio. Santiago er Kap Verdes største ø med hovedstaden Praia der har en rig historie. Øen Fogo har en aktiv vulkan med en en næsten 3 kilometer høj bjergtop. Øen Maio er populær for de smukke hvide strande. Brava er kendt som den grønne oase og er de mindste af de beboede øer i Kap Verde.

Kap Verde kultur

Den tidligere portugisiske koloni er en sammensmeltning af forskellige kulturer og befolkninger som har ført en egen og unik kultur. Nye musikstile opstod for eksempel, som morna, funaná og batugue. Det siges at Kap Verde øerne har flere musikere per kvadratmeter end noget andet land i verden og det tyder da også på at Kap Verde er fuld af musik. Og det er ikke for ingenting, at Kap Verdes musik hører til i verdensklassen.

Det er dog ikke kun musikken og dansen, som Kap Verde er kendt for på kulturelt plan. Det har også mange berømte kulinariske traditioner, lokale festligheder og rig litteratur. Kultur er en integreret del af det sociale liv i Kap Verde. I radioen, i taxaen, i cafeen eller bare på stranden. Du behøver ikke at gå langt før du oplever Kap Verdes musik. I Kap Verdes kultur kommer følelser og oplevelser til udtryk i musik og dans. Den mest berømte Kap Verdes musik er den melankolske morna som er Kap Verde versionen af ​​den portugisiske fado, og det er musik, der kommer fra hjertet. Takket være verdensstjernen Cesária Évora med sit hit Sodade har næsten alle hørt mornaen.

Kap Verde befolkning

Befolkningen er en blanding af folk med afrikanske og europæiske rødder, med cirka 70 % af befolkningen af blandet race.

Det officielle sprog på øerne er portugisisk, som bruges i det meste skriftligt, herunder aviser; men kreolsk har en tendens til at blive brugt i samtale, og det er dette, du vil høre, bliver brugt på daglig basis. Kreolsk er baseret på afrikanske sprog, men med tilføjelser fra flere europæiske sprog, dette kan variere fra ø til ø.

For nylig er engelsk blevet undervist som fremmedsprog i skolerne. Religionen på øerne er stort set kristen, hvor de fleste er katolikker.